Strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje varnostnega osebja za nošenje in uporabo orožja 

 

Varnostno osebje, ki sme nositi in uporabljati orožje med neposrednim opravljanjem nalog zasebnega varovanja, se mora stalno strokovno izpopolnjevati in najmanj vsakih pet let opraviti preizkus strokovne usposobljenosti po tem programu / PRILOGA 1.

Komu je program namenjen?

  • Program je namenjen varnostnemu osebju, ki ima v skladu z zakonom, ki ureja varovanje, pravico do posesti in nošenja orožja in mora strokovno izpopolnjevanje v skladu s tem programom opraviti najmanj vsakih pet let.

Kdo se lahko vključi v program in posebni pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pristopiti na izpopolnjevanje?

  • Oseba mora imeti nacionalno poklicno kvalifikacijo varnostnik, varnostnik nadzornik, varnostnik telesni stražar ali varnostni menedžer oziroma strokovno usposobljenost za opravljanje teh del, pravico izvajati ukrepe in dolžnosti v skladu z zakonom, ki ureja zasebno varovanje, ter pravico do posesti in nošenja orožja v skladu z zakonom, ki ureja posest in nošenje orožja.

Strokovno usposabljanje s preveritvijo teoretičnega in praktičnega znanja traja najmanj 4 ure.

 

PRIJAVNICA

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih