DAN SLOVENSKEGA ZASEBNEGA VAROVANJA 2018

28.11.2017 09:35

Zbornica za razvoj slovenskega zasebnega varovanja je dne 21.11.2017 organizirala tradicionalni dan slovenskega zasebnega varovanja. V uvodnem delu strokovnega posveta je zbrane nagovoril predsednik Zbornice g. Branko Slak, ki je povedal, da je letošnja tema namenjena aktualni problematiki nezako...

Zbornica za razvoj slovenskega zasebnega varovanja je dne 21.11.2017 organizirala tradicionalni dan slovenskega zasebnega varovanja.

 

V uvodnem delu strokovnega posveta je zbrane nagovoril predsednik Zbornice g. Branko Slak, ki je povedal, da je letošnja tema namenjena aktualni problematiki nezakonitih praks opravljanja storitev zasebnega varovanja, predvsem pa na kakšen način poiskati vzvode za odpravo tovrstnih nepravilnosti.

 

V nadaljevanju so na omenjeno temo dali poudarek uvodni govorniki ga. Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, g. Andrej Špenga, državni sekretar MNZ, g. Boris Štefanec, predsednik KPK, g. Andrej Sotlar, dekan FVV. Poglede in razmišljanja na aktualno temo na področju zasebnega varovanja so z referati predstavili g. Mile Nunič, g. Dimitrij Lokovšek, g. Niko Žigante, g. Mitja Perko, ga. Mojca Kolar, g. Simon Slokan ter g. Janez Plestenjak.

 

Ob tem je potrebno poudariti, da smo na dan slovenskega zasebnega varovanja povabili tudi Informacijsko pooblaščenko ga. Mojco Prelesnik, ki je predstavila vpliv nove evropske ureditve varstva osebnih podatkov na dejavnost zasebnega varovanja. S strani gostov iz tujine ga. Verice Mileske Stefanovske, ga. Lidije Stolica in g. Aleksandra Nedića smo bili seznanjeni s problemi, ki se pojavljajo v zvezi z nezakonitimi praksami opravljanja zasebnega varovanja v Makedoniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

 

Dan slovenskega zasebnega varovanja je bil izredno dobro obiskan in s strani udeležencev pozitivno ocenjen.

 

      IMG 0900 1     IMG 0711 1        

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih