Leonardo da Vinci - Inovacijski prenos

 

V preteklem letu se je ZRSZV vključila v evropski projekt »Kompetenčni profili za formalno in neformalno učenje in njihova evropska certifikacija na področju poklicev dejavnosti varovanja«. Nosilka projekta je nemška izobraževalna ustanova Deutsche angestellten Akademie (DAA). V projektu sodelujejo tudi Security Congress of Ireland iz Irske, FeS-UGT iz Španije, IBS, BDVS, Ver.di in BiBB iz Nemčije.


Cilj projekta je izdelati model za enotno vrednotenje in certificiranje strokovnih kompetenc varnostnega osebja, ki jih je mogoče pridobiti s formalnim izobraževanjem ali na podlagi neformalnih oblik učenja.


Najprej je projektna skupina pripravila predlog enotnega kataloga poklicnih kompetenc, ki so primerljive v evropskem prostoru. Temelj za izdelavo enotnega kataloga so bili nacionalni poklicni standardi in katalogi standardov znanj in spretnosti za področje zasebnega varovanja.


Po zaključku izdelave kataloga kompetenc bo osrednja naloga projektne skupine izdelati enotne načine preverjanja in ocenjevalne kriterije za posamezne kompetenčne profile. Do sedaj je bilo realiziranih šest srečanj, projekt pa mora biti zaključen v letu 2012.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih