Članstvo v zbornici

 

Zbornica za razvoj slovenskega zasebnega varovanja (v nadaljevanju: Zbornica) je v skladu z zakonom, ki ureja dejavnost zasebnega varovanja, in zakonom, ki ureja delovanje gospodarskih zbornic ustanovljeno strokovno-gospodarsko interesno združenje, ki povezuje vse pravne in fizične osebe s poslovno dejavnostjo na področju zasebnega varovanja oseb in premoženja, kakor tudi glede na njihov interes druge subjekte, katerih dejavnost je povezana z dejavnostjo zasebnega varovanja oz. je posebej pomembna za dejavnost zasebnega varovanja.

 

Zbornica je po zakonu pravna oseba zasebnega prava, s tem da Zbornica pridobi pravno osebnost z vpisom v sodni register.

 

Zbornica v skladu z zakonom, ki ureja zasebno varovanje, pridobi javno pooblastilo za opravljanje posameznih upravnih nalog s področja zasebnega varovanja.

 

Zbornica je samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje članov zaradi:

  • uveljavljanja vpliva članov v razmerju do države, sindikatov, organov in inštitutov Evropske skupnosti pri sprejemanju  in uresničevanju predpisov in drugih splošnih aktov na področju zasebnega varovanja,

  • izvajanja pospeševalnih aktivnosti za izboljšanje in razvoj pogojev poslovanja v dejavnosti zasebnega varovanja,

  • izvajanja javnih pooblastil na področju zasebnega varovanja.

Na področju socialnega dialoga ima Zbornica ob pogoju reprezentativnosti položaj zastopnika delodajalcev v dejavnosti zasebnega varovanja.

 

Skladno z Zakonom o zasebnem varovanju (Ur. l. RS št. 17/2011) je Zbornica za razvoj slovenskega zasebnega varovanja po 10. členu zakona reprezentativno strokovno interesno združenje, ki imetnikom licenc in varnostnemu osebju nudi strokovno pomoč, skrbi za spoštovanje kodeksa poklicne etike, zastopa interese svojih članov pred državnimi organi, organizira obiske poslovnih delegacij, sejemske predstavitve, seminarje in konference ter druge predstavitvene dogodke, članom pošilja poslovne informacije in jim poslovno svetuje, sodeluje pri navezovanju poslovnih stikov in povezav, opravlja druge naloge, vezane na strokovni razvoj zasebnega varovanja.

 

Vse zainteresirane pravne in fizične osebe s poslovno dejavnostjo na področju zasebnega varovanja oseb in premoženja, kakor tudi glede na njihov interes druge subjekte, katerih dejavnost je povezana z dejavnostjo zasebnega varovanja lahko izpolnijo pristopno izjavo za članstvo v Zbornici ter nam jo posredujejo na naslov ZRSZV, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih