Srednješolski program

 

SSI tehnik varovanja/tehnica varovanja

Izobraževalni program tehnik varovanja je program, ki je nastal na podlagi izhodišč in programov na nacionalni ravni ter na podlagi mednarodnih primerjav. S tem programom naša država namenja področju zagotavljanja varnosti poseben prostor v izobraževalnem sistemu. V šolskem prostoru pa smo dobili nov fleksibilen, odprt, evropsko primerljiv program srednjega strokovnega varovanja.

 

Udeleženci izobraževanja, ki bodo uspešno zaključili izobraževanje za tehnika varovanja, bodo pridobili znanja in usposobljenost za delo na strokovnih področjih varnosti v zasebnem varovanju, gospodarskih družbah, področju policije, vojske, redarstva in drugih sorodnih poklicev.

 

pti tehnik varovanja/tehnica varovanja

Program poklicno tehniškega izobraževanja je namenjen vsem, ki ste že končali program srednjega poklicnega izobraževanja (III. stopnja izobrazbe) in želite poklic tehnik varovanja. Oblikovan je v smislu nadgradnje srednjega poklicnega izobraževanja, absolventom poklicnega izobraževanja pa omogoča v ustreznem strokovnem področju doseči srednjo strokovno izobrazbo, ki je enakovredna štiriletnemu strokovnemu oziroma tehniškemu izobraževanju (V. stopnja izobrazbe).

 

Strokovna usposobljenost

 

Posameznikom, ki so končali srednješolski izobraževalni program in pridobili naziv "Tehnik varovanja", se na podlagi diplome oziroma spričevala ob upoštevanju poklicnih standardov in katalogov strokovnih znanj in spretnosti za pridobitev NPK varnostnik, NPK varnostnik nadzornik in NPK operater VNC neposredno prizna strokovna usposobljenost za varnostnika, v primeru, da izpolnjujejo tudi dodatne zakonske zahteve glede let delovnih izkušenj pa tudi za varnostnika nadzornika in operaterja VNC. Tem osebam ni potrebno še dodatno pridobiti certifikata NPK, saj strokovno usposobljenost v postopku pridobitve službene izkaznice dokazujejo na podlagi pridobljenega spričevala.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih