Strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje varnostnega osebja za čezmejni prevoz eurogotovine po cesti 

 

Program strokovnega usposabljanja in izpopolnjevanja za prevoz in varovanje gotovine ter drugih vrednostnih pošiljk velja tudi kot obdobni program izpopolnjevanja. Varnostnik, ki opravlja naloge prevoza in varovanja gotovine in drugih vrednostnih pošiljk se mora vsakih pet let udeležiti programa usposabljanja in uspešno opraviti preizkus strokovne usposobljenosti.

 

Komu je program namenjen?

  • Program je pripravljen za varnostnike, ki že opravljajo naloge prevoza in varovanja  gotovine ter drugih vrednostnih pošiljk in za tiste varnostnike, ki to želijo opravljati.

Kdo se lahko vključi v program in posebni pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pristopiti na izpopolnjevanje?

  • Oseba mora imeti nacionalno poklicno kvalifikacijo varnostnik oziroma strokovno usposobljenost za opravljanje teh del,
  • Oseba mora imeti potrdilo o uspešno opravljenem obdobnem strokovnem izpolnjevanju za prevoz in varovanje gotovine ter drugih vrednostnih pošiljk,
  • Oseba predloži dokazilo o znanju tujega jezika, vsaj  na ravni A1 po Skupnem evropskem referenčnem okvirju za jezike (CEFR), npr. kopijo spričevala OŠ, s katerega je razvidno znanje.

Strokovno usposabljanje s preveritvijo teoretičnega in praktičnega znanja traja najmanj 16 ur.

 

PRIJAVNICA

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih