Strokovno usposabljanje varnostnega osebja za nošenje in uporabo orožja

 

STROKOVNO USPOSABLJANJE IN IZPOPOLNJEVANJE VARNOSTNEGA OSEBJA ZA NOŠENJE IN UPORABO OROŽJA

 

Varnostno osebje, ki sme nositi in uporabljati orožje med neposrednim opravljanjem nalog zasebnega varovanja, se mora stalno strokovno izpopolnjevati in najmanj vsakih pet let opraviti preizkus strokovne usposobljenosti po tem programu / PRILOGA 1.

 

Komu je program namenjen?

  • Program je namenjen varnostnemu osebju, ki ima v skladu z zakonom, ki ureja varovanje, pravico do posesti in nošenja orožja in mora strokovno izpopolnjevanje v skladu s tem programom opraviti najmanj vsakih pet let.

Kdo se lahko vključi v program in posebni pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pristopiti na izpopolnjevanje?

  • Oseba mora imeti nacionalno poklicno kvalifikacijo varnostnik, varnostnik nadzornik, varnostnik telesni stražar ali varnostni menedžer oziroma strokovno usposobljenost za opravljanje teh del, pravico izvajati ukrepe in dolžnosti v skladu z zakonom, ki ureja zasebno varovanje, ter pravico do posesti in nošenja orožja v skladu z zakonom, ki ureja posest in nošenje orožja.

Strokovno usposabljanje s preveritvijo teoretičnega in praktičnega znanja traja najmanj 4 ure.

 

PRIJAVNICA


PROGRAM STROKOVNEGA USPOSABLJANJA ZA IZVAJALCE PROGRAMA STROKOVNEGA USPOSABLJANJA IN IZPOPOLNJEVANJA VARNOSTNEGA OSEBJA ZA NOŠENJE IN UPORABO OROŽJA

 

Komu je program namenjen?

  • Program je namenjen osebam, ki bodo izvajale program strokovnega usposabljanja in izpopolnjevanja za nošenje in uporabo orožja varnostnega osebja / PRILOGA2.

Kdo se lahko vključi v program in posebni pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pristopiti na izpopolnjevanje?

  • Oseba mora imeti najmanj srednješolsko izobrazbo ter pravico do nošenja in uporabe tiste vrste orožja, v skladu z zakonom, ki ureja posest in nošenje orožja, za katerega bo izvajala strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje.

Usposabljanje traja najmanj 20 ur in se izvede na strelišču v dveh delih:

  • Prvi del: (prvi in drugi dan/ izvedba teoretičnega in praktičnega dela usposabljanja),
  • Drugi del: (izvedba dela izpita, ki traja najmanj 6 ur oziroma en delovni dan).

Osebam, ki so opravile strokovno usposabljanje po programu iz priloge 2 in najmanj enkrat letno izvedejo strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje varnostnega osebja po programu iz priloge 1 ali interno izpopolnjevanje varnostnega osebja za nošenje in uporabo orožja, se kot uspešno opravljen prizna program iz priloge 1.

 

PRIJAVNICA

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih