Strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje za varnostnika, ki opravlja delo rentgenskega operaterja

 

Komu je program namenjen?

  • Program je namenjen varnostnikom, ki se želijo usposobiti za delo varnostnika, ki opravlja delo rentgenskega operaterja, z izvajanjem kontrole vstopa in izstopa, pri kateri je treba opravljati preventivna varnostna opravila in zagotavljati kontroliran prehod oseb, prtljage, tovora, pošte in vozil z uporabo rentgenskih naprav, z vrati in ročnimi detektorji kovin ter drugimi sredstvi zaradi preprečevanja vnosa oziroma iznosa prepovedanih oziroma nevarnih snovi in predmetov (področje varovanja državnih organov, pristanišč, jedrskih objektov, civilnega letalstva in drugih varnostno ogroženih objektov), kot to določajo predpisi, standardi in priporočena praks.

Kdo se lahko vključi v program?

  • Oseba mora imeti nacionalno poklicno kvalifikacijo oziroma strokovno usposobljenost za opravljanje del varnostnika, ki ima v skladu z zakonom, ki ureja zasebno varovanje, pravico do uporabe ukrepov in drugih sredstev varnostnika (varnostnik čuvaj, varnostnik, varnostnik nadzornik, varnostnik telesni stražar ali varnostni menedžer).

Posebni pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki se želi usposabljati:

  • Veljavno zdravniško spričevalo o zdravstveni sposobnosti za delo z ionizirajočimi sevanji, ki ga izda pooblaščeni zdravnik o izpolnjevanju zdravstvenih zahtev za izpostavljene delavce po potrjeni oceni varstva izpostavljenih delavcev, ki delajo z viri ionizirajočih sevanj. Veljavno opravljeno usposabljanje iz varstva pred ionizirajočimi sevanji (veljavnost usposabljanja pet let).

Strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje traja 72 ur.

Po uspešno zaključenem usposabljanju kandidat pristopi k preizkusu usposobljenosti.

Prijavnica

Program strokovnega usposabljanja in izpopolnjevanja

 

Obdobno izpopolnjevanje za varnostnika, ki opravlja delo rentgenskega operaterja 

 

Obdobno strokovno izpopolnjevanje traja 32 ur.

Po uspešno zaključenem obdobnem izpopolnjevanju kandidat pristopi k preizkusu usposobljenosti.

Prijavnica

Program strokovnega usposabljanja in izpopolnjevanja

Letni načrt usposabljanj, izpopolnjevanj in izobraževanj

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih