Predstavitev KOCTEH2018

 

                                                                                                                                

 

Panoga zasebnega varovanja v visoki meri uporablja tehnične pridobitve sodobnega časa – varnostniki že dolgo niso samo fizično zelo sposobni in pripravljeni čuvaji prostorov, sredstev, ljudi in njihovega premoženja, temveč strokovni uporabniki številnih tehničnih pripomočkov. Še posebej tehnološko izstopa t.i. tehnično varovanje, ki omogoča zaznavanje, sledenje, hitro reagiranje, visoko varnost neposrednih izvajalcev varovanja, kot – in ne nazadnje – čim manjše ogrožanje samih prestopnikov.

 

Razpis KOC 2.0 nam je omogočil kreirati projekt KOCTEH2018, katerega cilj je čim bolj razširiti spoznanja v najsodobnejšem segmentu varnostne dejavnosti že omenjenega tehničnega varovanja, seznaniti se s 'cutting edge technology' najnovejših aplikacij in tudi zaznati neposredno prihajajoči tehnični razvoj, z željo biti konkurenčen tudi v širšem evropskem prostoru in pravočasno pripraviti kadre, sredstva in investicije za neposredno prihodnost.

 

V Sloveniji imamo varnostne družbe, ki se ukvarjajo izključno s tehničnim varovanjem (nekaj jih je v našem partnerstvu), a praktično nobena izmed 145-ih (število variira) ni brez tehničnega segmenta; saj tudi ne more biti. Neposredni cilj partnerstva je izdelava kompetenčnega modela, ki bo tako zajel najvišje tehnološke dosežke in tehnične zahteve za naštete profile, kot tudi naslovil zaželeno višjo usposobljenost posameznika, '… ki postane bolj zaposljiv in hkrati prispeva k izboljšanju delovanja ter konkurenčnosti svojega panožnega podjetja'. Ciljne skupine so predvsem neposredni izvajalci (varnostni tehniki, operaterji VNC), a v drugi vrsti, širše gledano, pravzaprav vsi zaposleni v predvsem na tehnično varovanje usmerjenem podjetju – pooblaščeni inženirji VS, nadzorniki, menedžerji, varnostniki in komercialisti. Zato bomo eventualno pomanjkanje kompetenčnosti oz. primanjkljaj kompetenc zaposlenih v partnerskih podjetjih KOCTEH2018 ugotavljali za vsak profil posamično, upoštevaje tudi izdelavo načrtov kadrovskega razvoja.

 

Partnerstvo v projektu KOCTEH2018 tvorijo majhna, srednja in velika panožna podjetja, ki se ukvarjajo s tehničnim varovanjem in so sama zase ali preko ZRSZV vključena v projekt SRIP PMiS/Pametna mesta in skupnosti. Skupni interes je ustvarjanje vzvodov za nenehen tehnični progres v panogi, poenotenje diapazona ponudbe na čim višji ravni; ta projekt pa je eden načinov ponuditi dodatno informiranje, izobraževanje in posledični dvig kompetenčnosti direktnim izvajalcem tehnične zaščite.

 

Glavni cilji, ki jih predvideva projekt so: a) formiranje kompetenčnega centra, z namenom, pripraviti, ob sodelovanju vseh udeležencev partnerstva, uporaben model kompetenc; b) analiza trenutnega stanja kompetenc zaposlenih; c) promocija kompetenčnega centra in panoge, skladno z akcijskim načrtom SRIP Pametna mesta in skupnosti (Področne vertikale), ki 'naj omogoči napoved dolgoročnih potreb po kompetencah v PMiS, ugotavljanje potenciala pri kadrih, ugotavljanje vrzeli v kompetencah teh kadrov in zapolnjevanje vrzeli z izobraževanjem in usposabljanjem kadrov v obstoječih programih, oz. pravočasno pripravo “tailor made” programov, ki zagotavljajo razvoj specifičnih kompetenc za PMiS'.

 

Predstavitev KOCTEH2018 na spletni strani Javnega sklada

 

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.                                

 

                    

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih