Na podlagi odločitve Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS smo bili na javnem razpisu izbrani za prejemnike sredstev za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v zasebnem varovanju 2018.

 

Projekt KOCTEH2018, ki se bo odvil v času od 01.06.2018 do 31.10.2018, z iniciatorjem Zbornico za razvoj slovenskega zasebnega varovanja in šestimi partnerskimi podjetji za zasebno varovanje, Hwa-Rang d.o.o., Prosignal d.o.o., Sintal d.o.o., Team7 d.o.o., Varnost Vič d.d., Zarja Elektronika d.o.o., ima namen

- poglobiti zavedanje o potrebnosti in uporabnosti tehničnega nadzora ter novejša spoznanja razširiti na čim širši krog aktivnega varnostnega osebja;

- vodilnemu in razvojnemu kadru partnerskih podjetij omogočiti seznanjanje z najnovejšimi razvojnimi tendencami in dosežki na področju tehničnega varovanja;

 

- posledično pripraviti (predvsem udeležene partnerje, a zatem tudi panogo samo) na spremembe, ki prihajajo, v skladu s prednostnimi področji Strategije pametne specializacije.

 

Konstitutivni sestanek partnerstva, ki je omogočil nastanek sprejetega predloga, je potekal dne 19.04.2018 v sejni sobi Zbornice; po doseženem konsenzu smo predlog najprej okvirno formulirali, zbrali dokumentacijo in oblikovali dokončni predlog, ki je uspešno prestal preverjanje in odločanje na Skladu.

 

Kot praktiki, takoj prehajamo na uresničevanje; Sklad zelo podpira tak pristop in povabil nas je že 06.06.2018 na prvo uvajalno delavnico 'Hitri zagon'. 

 

Prvi delovni sestanek, ki je že del realizacije projekta, bo 18.06.2018; poleg partnerjev se bodo sestanka udeležili tudi predstavniki Sklada in izbranega ponudnika za izdelavo kompetenčnega modela. Na sestanku se bo podpisala pogodba o partnerstvu, v neposrednem kontaktu podale informacije o tem, kaj vse in, kaj natančno potrebuje izdelovalec kompetenčnega modela od partnerjev, medtem, ko bo predstavnik/i Sklada odgovarjal na vsa relevantna vprašanja v zvezi z izvajanjem projekta.

 

Prav tako se bodo konkretizirali oz. dorekli predlogi glede načrtovanih vključitev, števila udeležencev, poročanja, pomembnih terminov, označevanja in hranjenja dokumentacije, načini komunikacije... Čim natančneje bo konkretiziran tudi koledar prireditev, dogodkov in obiskov v tujini, s poudarkom na finančnih in časovnih omejitvah.

                                            

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

               

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih