POGAJALSKE TEHNIKE TER VRHUNSKA PRODAJA

 

Dne 17. in 24. septembra je v predavalnici Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja potekalo kombinirano usposabljanje (v dveh modulih, pod sicer istim tematskim 'dežnikom', a v obliki dveh različnih sklopov pokrivajočih se področij). Predavanje je pritegnilo udeležence iz partnerskih podjetij projekta KOCTEH2018 Varnost Vič d.d., Hwa Rang d.o.o. in Team 7 d.o.o. Vodila ga je afirmirana strokovnjakinja dr. Tanja Pia Metelko.

 

Prvi modul je, grobo opredeljeno, posvečen 'prvim korakom': tržimo varnostne storitve, ki so vsakič iste, pri sogovorniku, ki je vsakič drug. Kako ga spoznati, razumeti kaj govori, dojeti kaj hoče povedati (ko govori, kar govori), in si pri tem pomagati tudi z njegovo telesno govorico, izrazno mimiko, izbiro besed…  Seveda, niso samo tržniki v podjetjih za zasebno varovanje tisti, ki bi jim zelo prav prišlo tako usposabljanje.

 

Drugi modul pokriva področje vrhunske prodaje in pogajalskih tehnik; je drugi korak, korak naprej in – najpogosteje – zaključni korak, ki mu sledi prodaja ali razhod. Udeleženci so se, tudi na posebno izbranih primerih podučili kako določiti cilje, vsebine in strategije pogajanj, kako uravnotežiti sodelovanje s tekmovanjem ter, kako kreirati in trajno ohraniti dober odnos. Ko ugotovimo, kaj so trajne vrednote kupca, jih lahko uporabimo kot prodajni vzvod.

 

Naučene spretnosti so, na zabaven, a zelo nazoren način uporabljene v vaji, ki je uprizorjena ob koncu drugega modula.

 

                                                  

 

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih