VARNA VOŽNJA

 

Zahteve po varni vožnji so logično višje v zasebnem varovanju, kot pa v primeru navadnih državljanov; tu ne gre samo za telesne čuvaje ali prevoz denarja in dragocenosti – varnostnik je preprosto, zlasti, ko gre za intervencije, bolj izpostavljen tveganju, ob katerem ne sme ogroziti navadnih civilnih voznikov.

 

Tečaj varne vožnje, usposabljanje za katerega se je pokazalo veliko zanimanje, je pokrival v grobem vodenje vozila v slalomu, prikaz zaviranja v sili pri različnih hitrostih, prikaz pravilne varnostne razdalje med premikajočimi se vozili, prikaz reševanja nenadne situacije z umikom mehanskim (novost v Sloveniji!) in vodnim oviram pri različnih hitrostih, reševanje tako podkrmiljenega vozla kot prekrmiljenega vozila itd.

 

Zaradi aktualnosti teme v času nenehno naraščajočega civilnega in tovornega prometa na naših cestah je bilo to verjetno najbolj obiskano usposabljanje.

 

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih